Leeftijd:
Va. 2 jaar
Thema:
kerst, kerstboom versieren,
Samenvatting
In dit
boek vind je vier verhalen over Dikkie Dik, die samen met zijn vriendjes Poes,
Muis en Beer Kerstmis viert. Ze snoepen van de kerstkransjes in de boom,
krabbelen aan de pakjes, gaan op zoek naar een kerstster en... zingen
poezenkerstliedjes.
Doe-tip
Nog
drie dagen voor het kerst is. De kerstboom hangt vast al heel erg vol met
allerlei kerstverzieren. Maar er is altijd nog wel ruimte voor een paar
kerstkransje. We gaan schuim kerstkransjes maken vandaag.
Hier
onder een recept, maar er zijn nog vele varianten op internet te vinden.
Voor een bakplaat vol kransjes heb
je nodig:
•
2
eiwitten
•
snufje
zout
•
100g
kristalsuiker
•
65g
poedersuiker
•
evt.
ter garnering: suikerstrooisel, gehakte amandel, etc.
Let
erop bij het scheiden van eiwit en dooier dat de dooier heel blijft, zodat er
geen enkel beetje dooier bij het eiwit zit. Neem een vetvrij make-up watje en
druppel er wat citroensap of azijn op. Veeg hiermee een glazen of metalen kom
uit (geen plastic). Wrijf ook over de kloppers van je mixer. Mix nu de eiwitten
met het zout stijf. Als je de kom op de kop kunt houden, dan is het stijf. Zeef
de poedersuiker erboven en spatel deze erdoor. Schep het mengsel in een
spuitzak en spuit er cirkeltjes van op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verwarm de oven op 110 graden. Zet de kransjes minimaal een uur in de oven en
proef er eentje. Is de binnenkant nog taai, laat ze wat langer erin staan
Geen opmerkingen:
Een reactie posten