Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kolletje gaat naar school – Pieter Feller

Jaar: maart 2012
Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: toveren, Kolletje, school

Samenvatting
Kennen jullie Kolletje nog? Het meisje met van die leuke strikjes in haar haar en met haar rood-wit gestreepte toversokken?
In Kolletje gaat naar school beleeft ze samen met haar buurjongetje Dirk allerlei avonturen op school.
Wanneer haar buurjongetje Dirk beweert dat ze op zijn school een krokodil hebben, tovert Kolletje er ook een bij haar op school. En als Sonja uit haar klas luizen heeft, wil Kolletje ze ook, maar daar zijn papa en mama niet zo blij mee... Ze kunnen gelukkig wel weer lachen om Kolletjes rol in het toneelstuk op school!

Leessetting
Elk boekje van Kolletje bevat 12 kleine verhaaltjes. Erg leuk om achter elkaar door te lezen, maar ook zeer geschikt om los van elkaar voor te lezen.
Tussen de tekst door staan kleine plaatjes die laten zien wat er in het verhaaltje gebeurt. Door de verschillende kleine plaatjes ziet de bladzijde er vrolijk en speels uit.

Bekroningen
Het eerste boek over Kolletje ontving in juni 2005 de Pluim van de maand.
'Kolletje, het grote verhalenboek' werd in 2009 bekroond met de Kinderboekwinkel- en Publieksprijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten