Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Noortje krijgt een broertje – Nelly Klop

Leeftijd: Va 4 jaar, zelf lezen va 7 jaar (AVI 5)
Thema: familie, gezinsuitbreiding
 
Samenvatting
Noortje gaat graag naar school. De juf kan heel mooi vertellen. En Noortje speelt vaak buiten. Met Wout en Bert, en met de kar. Maar er gaat wel eens iets mis... Bert heeft een gat in zijn hoofd. De juf wil weten wie dat heeft gedaan.  
Op een dag vertelt moeder een geheim. In de kleine slaapkamer staat een wieg. Er ligt nog geen baby in. Maar dat zal niet lang meer duren!
 
Leessetting
Noortje krijgt een broertje is een leuk boekje over een meisje dat een broertje krijgt. Veel van de boeken over dit onderwerp zijn geschreven voor kinderen van 2 a 3 jaar. Dit boekje is ook geschikt voor wat oudere kinderen. Vanaf 4 jaar is het prima voor te lezen, maar het is ook nog leuk om zelf te lezen voor de iets oudere kinderen.
Het verhaal is een leuke combi van het dagelijkse leven van een kleuter en de verwachtingen en ervaringen rond om het krijgen van een babybroertje.
 
Dit boek is te koop via de site van de schrijfter: www.nellyklop.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten