Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Borre en Errob - Jeroen Aalbers

Leeftijd: Va 4 jaar
Thema: Borre, spiegelbeeld, voorlezen

Samenvatting
Borre zit zich op zolder te vervelen. Er staat een oude spiegel. Borre vindt het maar een saai ding. Hij trekt een gek gezicht naar zijn spiegelbeeld. En nog één. 'Hé, nu is het wel genoeg geweest,' klinkt er vanuit de spiegel, 'heel mijn gezicht doet zeer van al die gekken bekken!'

Borre is een bekend figuurtje uit de kinderboekenserie van Jeroen Aalbers. Hij heeft voor de serie ‘De gestreepte boekjes’ verschillende verhalen over Borre geschreven passend bij de leeftijden van de kinderen van groep 1 tot en met groep 8
De boekjes voor groep 1 zijn simpele verhaaltjes waarin Borre, die net zo oud is als de kinderen in groep 1, verschillende kleine avonturen beleeft.
De tekeningen zijn simpel qua vorm en kleur. Borre is een jongetje met een beetje een raar hoofd, maar hierdoor grappig om te zien.

Leessetting
Door de lengte van de boekjes, niet te kort, maar zeker niet te lang, zijn de boekjes erg geschikt om gezellig te lezen voor het slapen gaan.

Door de leerjaren heen groeit Borre met de kinderen mee. De boekjes zijn steeds meer gericht op zelf lezen en groeien met het leesniveau van basisschool kinderen mee.
De eerste 3 jaar (groep 1, 2 en 3) zijn vooral erg leuk om voor te lezen. Achter in het boekje staan vier plaatjes met de beginletter eronder. Dit om de kinderen bekend te maken met taalgevoel en letters. Bijvoorbeeld het bedenken van verschillende woorden met de zelfde begin letter.

Serie
Borre en de ijscoman / groep 1 aug
Borre en de racebaan / groep 1 sep
Borre en de duikboot / groep 1 okt
Borre en Errob / groep 1 nov
Borre en de straatmuzikant / groep 1 dec
Borre en de pinguin / groep 1 jan
Borre de piraat / groep 1 feb
Borre en de raket / groep 1 maart
Borre en het drakenei / groep 1 april
Borre geeft een feestje / groep 1 mei
Borre en de aardbevers / groep 1 juni
Borre in de woensten / groep 1 juli


Geen opmerkingen:

Een reactie posten