Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Borre bouwt een boomhut - Jeroen Aalbers

Leeftijd: Va. 6 jaar
Thema: Borre, voorlezen, zelf lezen, boomhut

Samenvatting
Borre gaat voor zijn moeder een pak halfvolle melk bij de supermarkt halen. Het weer is slecht, de weg lang en ook in de supermarkt zijn er de nodige problemen. Maar mama vindt Borre al een 'grote jongen', dus dat komt allemaal goed! Of gaat er toch iets mis?
Borre is een bekend figuurtje uit de kinderboeken serie van Jeroen Aalbers. Hij heeft voor de serie ‘De gestreepte boekjes’ verschillende verhalen over Borre geschreven passende bij de leeftijden van de kinderen van groep 1 tot en met groep 8
De serie ‘De gestreepte boekjes’ waarin de verhalen over Borre van Jeroen Aalbers worden uitgegeven zijn ontwikkeld om de taal- en leesontwikkeling van kinderen te bevorderen. Juist ook voor de nog niet lezende kinderen wordt voorlezen erg belangrijk gevonden voor deze ontwikkeling.
De plaatjes op de rechterpagina zijn eenvoudig en duidelijk van opzet en qua kleur erg vrolijk.

Leessetting
Door de lengte van de boekjes, niet te kort, maar zeker niet te lang, zijn de boekjes erg geschikt om gezellig te lezen voor het slapen gaan.
De boekjes voor groep 3 zijn naast leuke voorleesverhalen ook leuk voor de beginnende lezer. Op elke pagina staat onder aan de pagina een vet gedrukte zin die de kinderen na een paar maanden in groep 3 zelf kunnen lezen.
Het hardop lezen van de zinnen is erg leuk omdat ze zelf kunnen voorlezen en de zin verwijst ook elke keer naar het plaatje er naast.

Zelf lezers
Hallo jonge lezer, kun je al een paar woorden lezen? Dan is dit boekje ook heel leuk om te lezen. Laat papa en mama met dit boekje maar eens zien hoe goed je zelf al kunt voorlezen.

Serie
Borre gaat vliegeren / groep 3 aug
Borre en radijs / groep 3 sep
Borre bouwt een boomhut / groep 3 okt
Borre krijgt muziekles / groep 3 nov
Borre doet boodschappen / groep 3 dec
Borre gaat op wintersport / groep 3 jan
Borre en het lek / groep 3 feb
Borre en de papagaai / groep 3 maart
Borre bakt pizza’s / groep 3 april
Borre de journalist / groep 3 mei
Borre neemt de trein / groep 3 juni
Borre en de soepballen / groep 3 juli

Geen opmerkingen:

Een reactie posten