Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Voetballen in de hemel - Anke Kranendonk

leeftijd:  Va. 7 jaar
Thema: voetballen, ziek zijn, overlijden, familie, kanker
 
Samenvatting
Kiet is dol op voetbal. Daarom komt het goed uit dat zijn geweldig voetballende en innemende oom Levy uit Brazilië terugkomt naar Nederland. Ook goed nieuws is dat Kiet binnenkort een broertje of – volgens hem zeker te weten – zusje gaat krijgen. Maar dan hoort hij dat Levy ziek is en kanker heeft. Ondanks dat zijn oom niet meer zal genezen, leert Kiet toch nog een aantal belangrijke voetballessen van hem. De wijze waarop Kiet en zijn ouders dit verdriet moeten verwerken en zich tegelijkertijd voorbereiden op het nieuwe leven in hun gezin wordt op duidelijke en gevoelige manier beschreven.
 
Leessetting
De voornamelijk korte dialogen verwoorden de emoties en gedachtegangen van de hoofdpersonen op een treffend aangrijpende manier. Zonder sentimenteel te worden wordt de zwaarte van de gebeurtenissen steeds iets verder duidelijk gemaakt aan Kiet, door volwassenen die zelf ook nog volop aan het verwerken zijn.
 
Ook al is dit boek vanaf 7 jaar zelf te lezen, is het niet aan te raden. Het is een heftig onderwerp. Lees het boek daarom samen met je zoon of dochter of praat tussen het lezen door genoeg met de kinderen in je klas zodat ze hun vragen kwijt kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen