Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Een draak aan een touw - Gerard Sonnemans

leeftijd: Va. 5 jaar
Thema: ziek zijn, ziekenhuis, angsten, vrienden
 
Samenvatting
Een boek over zieke vriendjes en 'enge' dokters
Tims wereld staat op zijn kop. Zijn beste vriend Bart is ziek en moet naar het ziekenhuis van dokter Draak. Tim is afwisselend boos, verdrietig en bang. Het ergste van alles is wel die dokter Draak. Tim droomt zelfs hoe de draak Bart in zijn hol vasthoudt. Als hij eindelijk bij zijn vriend op bezoek mag, heeft Tim zijn plannetje klaar. Hij gaat de draak vangen en Bart bevrijden!
 
leessetting
Een draak aan een touw is geschreven voor de EHBZo-koffer. Deze koffer is een hulpmiddel voor leerkrachten. Zie voor meer informatie de website ziekmaarnietschoolziek.nl.
Het boekje vertelt het verhaal over Tim en zijn vriendje Bart dat ziek is. Kinderen leren over wat het is om zo ziek te zijn en om vaak naar het ziekenhuis te moeten. je kunt kinderen op deze manier helpen om te begrijpen wat het zieke kind allemaal beleeft.
Ernstige ziekte van een kind is niet alleen ingrijpend voor het kind zelf, maar ook voor zijn speelkameraadjes. Aan de hand van dit boekje kunnen ouders/begeleiders jonge kinderen helpen, wanneer zij geconfronteerd worden met langdurige ziekenhuisopname van een vriendje of vriendinnetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten