Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Ik lees zelf graag, maar ook in mijn werk met kinderen lees is veel samen met de kinderen. In de eerste plaats vind ik het zelf leuk om kinderboeken te lezen en vind ik het gezellig om samen met kinderen te lezen. Zo aan het eind van de middag als de rust is terug gekeerd en de kinderen moe aan het worden zijn. Dan haal ik mijn voorleesboek te voorschijn en settel ik me op de bank. Al snel kruipen de kinderen naast me op de bank of op schoot.

Jip en Janneke, Pinkeltje, Woezel en Pip, Kikker, maar ook de minder grote namen en favoriete voorleesboekjes uit mijn eigen jeugd.

Ik ben van mening dat boeken en verhalen een belangrijke rol spelen in het opgroeien van kinderen. Het voorlezen of lezen van een boek met kinderen is niet alleen gezellig en ontspannend het kan ook stof bieden tot een leuk gesprekje of als aanknoop punt gelden voor serieuze of moeilijke gespreksonderwerpen zoals de dood, scheiden of ander zijn. Misschien dat het voorlezen van boeken niet altijd tot een praatje leidt, maar het kan ook op de fantasie van kinderen inspelen, wat je terug kunt zien in hun spel. Daarnaast biedt een boek ook ontwikkelingskansen voor kinderen. Uitbreiding van de woordenschat, het leren tussen werkelijkheid en fantasie en nog veel meer.

Op Matty’s Leukste Kinderboek verzamel ik de leukste, mooiste, bekendste, nieuwste voorleesboeken en prentenboeken. Maar ook de boeken die bij een speciale gelegenheid passen. Van Kerst en de zomervakantie, tot het krijgen van een nieuw broertje of zusje en scheidingen. Dit wordt niet zomaar een lijst met titels en auteurs, maar ik beschrijf ook waarom een voorleesboekboek of prentenboek leuk is om te lezen en in welke leessetting het boek goed uit de verf komt. Hiervoor gebruik ik eigen ervaring, maar ook ervaringen en meningen van ander personen, zoals collega’s, vrienden en kennissen.

Dus ben je opzoek naar een leuke prentenboek voor peuters, naar een leuk voorleesboek voor in de klas, een leuk kraamcadeautjes of verjaardagscadeautje voor een peuter of kleuter of kleinkind. Neem dan snel een kijkje op Matty's Leukste Kinderboek!