Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Hop, hop, paardje – Truusje Voorland-Löb

Leeftijd: Va. 1 jaar
Thema: spelen, zingen
 
Samenvatting
Hop hop paartje is een boekje vol rijmpjes, versjes, liedjes en spelletjes om samen met je kleine dreumes te spelen en zingen.
Je kunt niet vroeg genoeg met deze gezellige manier van leren beginnen. Gezellig op schoot of samen op de bank. Voeten- en handenspelletjes, kietelliedjes, schommel- versjes en nog veel meer!
Niet alleen de motoriek, maar vooral ook taalontwikkeling wordt sterk gestimuleerd.
 
Leessetting
Truusje Vrooland-Löb de schrijfster van dit boekje vertelt ook hoe belangrijk – en hoe leuk! – het is om met je kind te communiceren door middel van liedjes en spelletjes. Ook zorgt het zingen van vaste liedjes bij vaste momenten voor een gevoel van veiligheid. Beweeglijke kleintjes worden rustig en vallen zelfs beter in slaap!

Het boekje is in 7 thematisch hoofdstukken ingedeeld, elk voorzien van een korte inleiding op het thema. Op elke bladzijde zijn twee tot vier liedjes afgedrukt in een duidelijke vette letter. En bij de liedjes worden (spel)suggesties gegeven.
De zorgvuldige samenstelling maakt de uitgave tot een aantrekkelijk geheel. Voor ouders en grootouders van baby's, peuters en jonge kleuters.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten