Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Dag Dieren! – Dick Bruna

Leeftijd: 6 maanden
Thema:  dieren
 
Samenvatting
Dick Bruna heeft een nieuw knisperboekje geïllustreerd, speciaal ontwikkeld voor baby’s.
Uit onderzoek is naar voren gekomen dat baby’s het sterke contrast tussen zwart en wit het beste waarnemen, daarom zijn alle dieren in de kleuren zwart en wit afgebeeld.
Door het materiaal waarvan het boekje gemaakt is kunnen de allerkleinste handjes dit boekje al zelf vasthouden.
 
Leessetting
Knisperboekjes zijn speciaal gemaakt voor de allerkleinste boekenliefhebbers. De kleine babyhandjes, kunnen dit boekje al goed vasthouden, bovendien vinden baby’s het knispergeluid vaak erg interessant.
Dit knisperboekje is erg leuk om te lezen als je je kindje kennis wilt laten maken met verschillende dieren. Misschien ga je binnenkort wel naar de dierentuin, het is dan ook erg leuk om het boekje mee te nemen en de verschillende dieren die je in de dierentuin tegenkomt op te zoeken in het boekje. (Hiervoor moet je kindje wel iets ouder zijn dan 6 maanden)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten