Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Lezen prikkelt de fantasie

We gaan op berenjacht! Dat klinkt meteen al spannend en interessant.
Afgelopen jaar heb ik dit boek een paar keer voorgelezen en keer op keer blijven de kinderen er enthousiast op reageren. Ze luisteren met volle aandacht naar het verhaal en ze doen enthousiast meer met de geluiden die gemaakt worden bij het oversteken van de rivier, het lopen door het bos en het kruipen in de grot.

Wat zo leuk is aan vele voorleesboeken, is dat je er heel makkelijk een activiteit aan kunt koppelen of dat nou iets creatiefs is of iets actiefs.

Na het voorlezen van dit boek kun je met de kinderen ‘echt’ op berenjacht te gaan.
Maak een kring met alle kinderen die mee doen en 1 kind in het midden; dat is de beer.  Zeg het versje op waarin alle bewegingen genoemd worden. Dit kun je vast wel ergens op internet vinden, maar natuurlijk ook zelf bedenken.
Als ze in de grot aan komen en de beer wakker is, dan moeten alle kinderen weg rennen en de beer moet 1 kindje tikken. Die is de volgende beer.

Probeer zelf bij de boeken die je met kinderen leest eens om een activiteit te bedenken, misschien komen de kinderen zelf wel op een idee tijdens het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten