Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Brief in geheimschrift - Rian Visser

Leeftijd: Va. 8 jaar
Thema: blind zijn, vrienden, anders zijn
 
Samenvatting
Lodewijk is dyslectisch en loopt weg van school als hij van de juf opdracht krijgt om een spreekbeurt te houden over een beroemde naamgenoot en daarvoor in de bibliotheek informatie moet opzoeken. Op de kermis komt hij de blinde Sterre.
Sterre neemt hem mee op avontuur in haar vaders spookhuis. Lodewijk vertelt dat hij dyslectisch is en een hekel heeft aan boeken. Sterre is juist dol op lezen. Ze laat Lodewijk zien hoe ze dat doet met behulp van braille. Dan duiken er agenten op. Ze zijn op zoek naar Lodewijk...
Na dit hele avontuur houdt Lodewijk samen met Sterre toch zijn spreekbeurt, over Louis Braille natuurlijk.
 
Leessetting
Lezen doe je met je ogen, maar wat nou als je blind bent en niks kunt zien. Moet je dan al die prachte verhalen missen? Nee gelukkig niet.
Ooit was er een man, Louis Braille, die een alfabet bedacht dat je kunt lezen met je vingers. Elke letter bestaat uit een combinatie van puntjes en zo kun je regel voor regel de verhalen die staan geschreven lezen.
Leer meer over het Braille-schrift in dit boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten