Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Krulletje wat doe je nou weer? - Lydia Albadoro

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: fantasie, eigenwijs
Samenvatting
"Krulletje, wat doe je nou weer ?" Is het verhaal gaat over een klein meisje, met heel veel krullen in haar haar.
Dit is het eerste boekje over Krulletje. Wat zou er allemaal gaan gebeuren want Krulletje komt door haar rijke fantasie nogal eens in de problemen.
Krulletje vindt haar moeder niet altijd eerlijk. Ze moet opruimen en zich aanpassen aan haar kleinere zusje. Ze krijgt ook nauwelijks aandacht van haar moeder. Dan besluit Krulletje zich te verkleden als prinses en ze fantaseert dat ze een heel belangrijk persoon is en dat iedereen naar haar luistert. Zelfs poes en hond ontkomen niet aan een schmink- en verkleedavontuur.
De moeder van Krulletje weet echter op de juiste manier mee te spelen zodat Krulletje alles zelf weer opruimt en schoonmaakt.
Leessetting
Een grappig voorleesverhaal voor kleuters tot zeker groep 3 over jaloezie en andere gevoelens dat een oudste kind kan ervaren. Heb je thuis een kleuter die lijkt op Krulletje lees dan samen het boekje eens, misschien na een van die jaloeziebuien of gewoon een keertje tussen door. Misschien herkent je kleuter zelf wel overeenkomsten en ontstaat er vanzelf een gesprekje.
Ook in de klas een leuk boekje met veel grappige dingen om voor te lezen, bijvoorbeeld bij het thema emories of iets anders dat er bij past.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten