Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Hadassa, van maagdenhuis tot avondgeschenk – Tsafrira Levy

Leeftijd: Va. 12 jaar
Thema: geschiedenis, koning, Midden Oosten, geheimen
 
Samenvatting
Hadassa groeit op in het huis van haar neef, de Hebreeër Itamar. De Hebreeërs zijn een bedreigde groep en als Hadassa, vanwege haar grote schoonheid wordt uitverkoren voor de harem van de Grote Koning, lijkt het verstandiger haar afkomst geheim te houden. Voortaan zal ze Ester heten. In het paleis komt Hadassa al gauw in aanraking met de onverbiddelijke wreedheid van de koning en zijn trawanten. Wil ze overleven dan moet ze medestanders zoeken en slim zijn, heel slim zijn.
 
Leessetting
Een meeslepend, aangrijpend verhaal over een jong meisje dat een leven leidt waar ze niet voor heeft gekozen.
Een mooi verhaal om te ontdekken hoe vrouwen in sommige culturen eeuwen lang gezien werden als minderwaardig of ‘slaaf’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten