Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Cirkeljagers – Annemieke Witteveen

Leeftijd: Va. 9 jaar
Thema: avontuur, graancirkels,
 
Samenvatting
Terwijl zijn moeder naar Engeland is om daar graancirkels te bestuderen, is Tomas (10) met zijn vader en zijn zusje op vakantie in Drenthe. Tijdens zijn verblijf ontmoet hij Siem. Siems vader is boer en in zijn veld is ook een graancirkel verschenen. Samen beleven Tomas en Siem spannende momenten. Zullen ze erachter komen door wie, waarom en hoe die prachtige vormen worden gemaakt.
 
Leessetting
Het verhaal wil vooral de interesse opwekken voor graancirkels en dat maakt de schrijfster in een voorwoord ook duidelijk. Daardoor is het verhaal doorspekt met informatie over graancirkels en wat graancirkelonderzoekers allemaal doen. Het verhaal handelt dan oo
k voornamelijk over het ontdekken van de cirkels en de bijzondere kracht die ervan uitgaat, wat landbouwers ervan kunnen vinden en waar bezoekers van de cirkels zich aan zouden moeten houden.
De spanning in het verhaal zit hem voornamelijk in het onbekende en mysterieuze van zulke cirkels. In het kader dat daar rond geweven is, is alles erg rustig: Tomas is het vaak eens met zijn zus. Ook zijn vader is heel begrijpend en meegaand in Tomas’ enthousiasme en er gebeuren geen onverwachte of nare dingen.
Achter het verhaal staat nog meer praktische informatie over graancirkels en worden een aantal boeken en websites vermeld waar de lezer meer informatie kan zoeken. Er staan ook enkele foto’s van graancirkels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten