Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Wat is Vrede? – Emma Damon

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: vrede
 
Samenvatting
Door het afzondelijk afbeelden van een positieve en negatiever situatie tijdens het spelen, zoals bijv."Vrede is geven-niet afpakken", "Vrede is helpen-niet kapotmaken", wordt uitleg gegeven aan het abstracte begrip 'vrede'. Elk positieve situatie wordt tegenover een negatieve situatie afgebeeld.
 
Leessetting
Hoe verklaar je het begrip vrede aan jonge kinderen? Dit boek doet dat aan de hand van herkenbare begrippen en situaties en kleurrijke illustraties. Achterin het boek zit een uitneembare poster plus een uitleg hoe je zelf van papier een vredes-kraanvogel kunt vouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten