Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Witte zwanen, zwarte zwanen – Ida Vos

Leeftijd: Va. 11 jaar
Thema: Tweede Wereldoorlog
Samenvatting
Eva stopt haar vingers in haar oren. Het is net of ze een beetje opgelucht is. Nu hoeft ze niet meer bang te zijn dat de oorlog komt. De oorlog is er al. Hoog boven haar hoofd.
'... Steeds meer vliegtuigen begeven zich in westelijke richting...' Het radiobericht komt terug in Eva's hoofd. Het helpt niet dat ze haar vingers in haar oren heeft gestopt. Ze hoort de sirenes.

Al gauw merken Eva en haar zusje dat het leven niet meer hetzelfde is, nu de oorlog is uitgebroken. Zeker voor Joden. En hoe moelijker en gevaarlijker alles wordt, hoe dapperder Eva! Maar zullen ze het redden om op tijd te ontsnappen...?
Leessetting
Witte zwanen, zwarte zwanen is het verhaal van een 8 jarig joods meisje en haar familie in de oorlog. Het boek gaat over de jodenhaat, al voor de oorlog en het verergeren van de situatie wanneer de oorlog echt begint waardoor Eva en haar familie moeten onderduiken.

Iedereen kent het verhaal van Anne Frank en haar familie, maar er zijn nog veel meer verhalen over de oorlog, gezien door de ogen van joodse kinderen. Dit verhaal geeft beetje bij beetje een beeld over wat de oorlog voor de joden betekende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten