Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Otje – Annie M.G. Schmidt

Leeftijd: Va. 5 jaar; zelf lezen va. 9 jaar
Thema: vaders, reizen, dieren, avontuur
 
Samenvatting
In ruim veertig korte hoofdstukken, die elk met een of meer kleurige en goed passende tekeningen geillustreerd zijn, beschrijft Annie M.G. Schmidt de avonturen van het meisje Otje en haar vader Tos.
 
Otjes vader Tos is kok, maar soms gaat er nog wel eens wat mis met zijn kookkunsten en dan zit hij weer zonder werk. Gelukkig zijn Otje en haar vrienden er om hem te helpen.
Omdat Tos geen papieren heeft, maar wel geplaagd wordt door tomeloze driftbuien, kan hij nergens een vaste baan krijgen en worden hij en Otje steeds weggejaagd. Ze zijn gedwongen een zwervend bestaan te leiden, dat hen niet alleen langs allerlei plaatsen voert, maar ook in contact brengt met verschillende dieren. Doordat Otje bevriend is met vogels, honden, muizen en katten heeft, lukt het om - met een gezamenlijke inspanning - het zwerversavontuur tot een goed en voor ieder bevredigend einde te brengen.
 
Leessetting
Net zoals alle verhalen van Annie M.G. Schmidt is ook Otje een geweldig voorleesverhaal voor kinderen. En zoals kenmerkend voor Annie M. G. Schmidt maak je kennis met nieuwe woorden en zijn de boeken dus niet alleen leuk, maar ook nog leerzaam.
 
Leuke korte hoofdstukken dus ideaal om ’s avonds voor het slapen voor te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten