Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De kleine kerstman – Anu Stohner

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: kerst, cadeautjes geven, delen
 
Samenvatting
Een kleine kerstman is verdrietig omdat hij nooit met de andere kerstmannen mee mag om de kinderen zijn zelfgemaakte cadeautjes te brengen. Deze keer hoort hij de dieren in het bos klagen dat zij nooit iets krijgen en hij besluit hen zijn gaven te brengen. De dieren zijn er erg blij mee en de kerstmannen zijn trots op hun goede, kleine collega. Volgend jaar wil hij niet eens meer mee: hij blijft de "enige echte dierenkerstman"
 
Leessetting
Het is erg leuk om zelf cadeautjes te krijgen, maar zou het niet ook erg leuk zijn om cadeautjes voor iemand anders te maken?
Verras eens iemand met een zelfgemaakt cadeautje!
 
Doe-tip
Maak een cadeautje voor iemand anders, denk aan het surprises maken zoals zo veel mensen doen met sinterklaas. Bedank samen eens hoe je een cadeautje kunt maken voor de juf, voor je opa en oma, voor een vriendje of vriendinnetje.
Ga daarna gezellig aan de slag.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten