Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De kerstwens van Raffie - Annemieke Pecht

Leeftijd: Va 3 jaar
Thema: kerstfeest, wensen, versieren
 
Samenvatting
Het muisje Raffie droomt van een echt kerstfeest. Maar de andere dieren lachen hem uit. Raffie houdt vol en overtuigt de anderen om aan de slag te gaan. Met afgedankte spullen die ze op de vuilnisbelt vinden, bouwen ze samen een kerstboom. Dan komt er een bijzondere man een kijkje nemen. Uiteindelijk krijgt Raffie een echt kerstfeest!
 
Leessetting
Wat zou jou kerstwens zijn? Stel dat je een wens mocht doen helemaal voor je zelf en een wens voor iemand anders.
Leuk om met kinderen na te denken hier over. Vooral het bedenken van de tweede wens, die voor iemand anders, is een leuke. Het helpt kinderen om na te denken wat je iemand anders zou willen geven. Een gedachte die helemaal bij kerst past.
 
Doe-tip
Om die wens voor iemand anders ook door te geven, gaan we kerstkaarten maken. Hier kun je dan de kerstwens op schrijven.
 
Misschien heb je al een ideeetje over hoe je kerstkaarten wil maken. Hier onder drie inspiratie bronnen, maar ga ook eens op internet op zoek, bijvoorbeeld op pinterest. Deze site staat vol met ideeen! Je vindt daar ‘prikbordenover van alles en nog wat.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten