Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Slavenhaler – Rob Ruggenberg

Leeftijd: Va. 12 jaar
Thema: Slaven, Rechten van het Kind,
 
Samenvatting
Na de dood van zijn vader monstert Tyn aan op een driemaster richting Slavenkust. Hij gaat op zoek naar het enige familielid dat hij nog heeft: zijn halfzusje Obaa. Alles wat hij over haar weet is dat ze in een dorp aan de Afrikaanse Slavenkust woont. Ze is door zijn vader verwekt bij een Afrikaanse slavin. Het schip waar Tyn op aanmonstert is een schip dat naar Afrika vaart om slaven in te kopen.
Tyn weet het dorp te vinden, maar Obaa is verjaagd naar het binnenland en moet zich daar verdedigen tegen woedende krijgers, sluwe tovenaars en wrede slavenhandelaren. Vinden Tyn en Obaa elkaar?
 
Leessetting
Een meeslepend en schrijnend verhaal over een zoektocht naar vriendschap en vrijheid ten tijde van onderdrukking en slavernij.
Een historisch kinderboek gebaseerd op feiten, zich afspelend in Afrika en Brazilië in 1637 en 1638, ten tijde van de overheersing door de West-Indische Compagnie. Meesterlijk verteld, goed gedocumenteerd en tot het eind toe spannend avonturenverhaal, waarin gedetailleerde beschrijvingen van gruweldaden niet worden geschuwd.
 
Zeker de moeite waard om te lezen in bijvoorbeeld de brugklas of in een geschiedenisles. Vervolgens een goed aanknooppunt om te praten over de Rechten van het Kind. Wat is er in de afgelopen 200 a 100 jaar veranderd voor kinderen in Europa? En in wat voor een omstandigheden leven kinderen in de rest van de wereld soms nog?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten