Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Het Kerstboek voor peuters en kleuters

Leeftijd: Va. 2 jaar
Thema: Kerst
 
Samenvatting
In de klas van juf Margreet worden voorbereidingen getroffen voor het kerstfeest. De kinderen mogen knippen, plakken, schilderen, kerststukjes maken en de kerstboom versieren. Ook gaan ze oefenen voor het kerstspel. De rollen worden verdeeld en kleren uit de verkleedkist worden gepast. Op het kerstfeest zelf zeggen enkele kinderen een versje op of maken muziek. Nadat juf het kerstverhaal heeft voorgelezen, wordt het kerstspel opgevoerd. Ondanks verlegenheid, pijn en ruzie komt het kerstspel tot een goed eind. Een vrolijk voorleesboek op rijm, dat ook heel geschikt is voor alle kindjes die voor het eerst het kerstfeest meemaken.
 
Doe-tip
Vanmiddag begint de kerstvakantie, de laatste middag school, misschien zelfs maar een halve dag. Tijd dus om het huis nog gezelliger te maken. We gaan kerststukjes maken!
 
 
Wat heb je nodig:
-            een bakje of potje voor je kerststukje
-            een stuk oase, van de groene spul
-            een kaars of waxine lichtje
-            groene takjes, bijvoorbeeld hulst of conifeer
-            allerlei andere dingen om je kerststukje te prikken
 
Laat het stukje oase eerst helemaal vollopen/zuigen met water, zo blijft het groen dat je in het kerststukje steekt nog lang groen.
Als het stuk oase is volgelopen snij het het op maat voor het bakje/potje.
Nu kun je aan het versieren gaan.
 
Tip: Begin met de kaars, dan kun je het kerststukje rond de kaars opbouwen.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten