Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Viert de kerstman ook Kerstmis? - Guy Daniels

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: kerst
 
Samenvatting
Na het succes van het ‘groteboek over Kerstmis volgt nu een kleine geschenkuitgave met een selectie uit het grote boek. Een leuk geschenkje in de aanloop naar Kerstmis of als extra cadeautje onder de kerstboom!
 
In dit boekje is onder andere overgenomen: een (niet op de bijbel georienteerd) kerstverhaal, een interview waarin kinderen vragen stellen aan de kerstman, weetjes over Kerstmis, een recept en enige traditionele liederen (zonder notenschrift) en versjes.
 
Doe-tip
In “Viert de kerstman ook kerstmis?” staat een recept voor lekkere worstenbroodjes, maar wij gaan vandaag kerstkoekjes bakken. Hieronder een recept voor zandkoekjes, maar je kunt natuurlijk elk gewenst recept gebruiken.
Hier onder nog een paar ideeen als inspiratie voor je kerstkoekjes.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediënten
-            1 ei
-            150 g boter (koud)
-            100 g basterdsuiker wit
-            200 g bloem
 
1.         Splits het ei en gebruik alleen de eidooier. Meng vervolgens alle ingrediënten in de keukenmachine tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed de deegkruimels met koele handen tot een samenhangend deeg. Rol tot een bal en verpak in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
2.         Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. 40 x 40 cm en 3-4 mm dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes of een glas koekjes uit het deeg. Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit tot al het deeg gebruikt is. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
3.         Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Neem ze van de bakplaat en laat afkoelen, bij voorkeur op een rooster.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten