Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De Notenkraker – Susa Hammerele

Leeftijd: Va. 5 jaar
Thema: kerst, muziek, sprookje
 
Samenvatting
Op Kerstavond pakt Clara samen met haar broertje cadeaus uit. Van hun lievelingsoom krijgen ze prachtige, dansende poppen. Een harlekijn, een ballerina, een koopman, een soldaat en een notenkraker. 's Nachts wordt Clara wakker van een geluid. In de woonkamer ziet ze iets onbeschrijflijks. Tinnen soldaten voeren een ware veldslag tegen een leger van muizen, aangevoerd door haar notenkraker! Is dit een droom? Clara vlucht met haar notenkrakerprins door de sneeuw naar het kasteel van een suikerfee die een groot feest geeft, speciaal voor Clara. Clara danst en danst met haar droomprins tot... ze weer ontwaakt. Inclusief cd met de muziek van het kerstballet De Notenkraker, van Peter Iljitsj Tsjaikovski.

Leessetting
Neem de tijd om dit mooie kerstsprookje te lezen en droom mee met de muziek Tsjaikovski's wereldberoemde kerstballet.
 
Doe-tip
Het sprookje van de notenkraker is al vele jaren oud. In die tijd was kerst een belangrijk feest en kleedde iedereen zich op zn mooist voor het feest.
Heb jij al je mooie kleren klaar liggen voor het kerstfeest? Nog niet, dan is deze het met nog 4 dagen voor kerst hoog tijd om lekker te gaan shoppen.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten