Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Dikkie Dik viert kerstmis – Jet Boeke

Leeftijd: Va. 2 jaar
Thema: kerst, kerstboom versieren,
 
Samenvatting
In dit boek vind je vier verhalen over Dikkie Dik, die samen met zijn vriendjes Poes, Muis en Beer Kerstmis viert. Ze snoepen van de kerstkransjes in de boom, krabbelen aan de pakjes, gaan op zoek naar een kerstster en... zingen poezenkerstliedjes.
 
Doe-tip
Nog drie dagen voor het kerst is. De kerstboom hangt vast al heel erg vol met allerlei kerstverzieren. Maar er is altijd nog wel ruimte voor een paar kerstkransje. We gaan schuim kerstkransjes maken vandaag.
 
Hier onder een recept, maar er zijn nog vele varianten op internet te vinden.
 
Voor een bakplaat vol kransjes heb je nodig:
                      2 eiwitten
                      snufje zout
                      100g kristalsuiker
                      65g poedersuiker
                      evt. ter garnering: suikerstrooisel, gehakte amandel, etc.
Let erop bij het scheiden van eiwit en dooier dat de dooier heel blijft, zodat er geen enkel beetje dooier bij het eiwit zit. Neem een vetvrij make-up watje en druppel er wat citroensap of azijn op. Veeg hiermee een glazen of metalen kom uit (geen plastic). Wrijf ook over de kloppers van je mixer. Mix nu de eiwitten met het zout stijf. Als je de kom op de kop kunt houden, dan is het stijf. Zeef de poedersuiker erboven en spatel deze erdoor. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit er cirkeltjes van op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven op 110 graden. Zet de kransjes minimaal een uur in de oven en proef er eentje. Is de binnenkant nog taai, laat ze wat langer erin staan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten