Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Op zoek naar Kerstmis – Peggy van Gurp

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: kerstmis, feest
 
Samenvatting
In het hoge Noorden, in het land van de lange, donkere winters, woont sneeuwman Jurre. Hij heeft nog nooit Kerstmis gevierd. Maar sinds hij verhalen heeft gehoord over een feest met veel cadeautjes en heerlijk eten, wil hij het kerstfeest graag zelf beleven. Hij besluit op zoek te gaan naar Kerstmis. Het wordt een lange tocht en onderweg wordt Jurre telkens opgehouden door een dier in nood. Zal Jurre erin slagen om Kerstmis te vinden?

Doe-tip
Een hartverwarmend prentenboek over een van de mooiste feesten in het jaar. Een boek dat klein en groot eraan herinnert wat Kerstmis eigenlijk betekent, namelijk en samen zijn met famile en vrienden.
 
Nog 2 dagen tot kerstmis, dan wordt het hoog tijd om te bedenken wat je op kerstavond of op eerste kerstdag wil gaan eten. Om er een echte familie-kerstavond van te maken bedenk je samen wat jullie gaan eten.
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten