Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Slaapkamernachtdieren – Loes Riphagen

Leeftijd: Va 5 jaar, zelf lezen va. 7 jaar
Thema: bedtijd, monsters, fantasie
 
Samenvatting
Word je wel eens wakker met klitten in je haar? Dan zit er een Ammehoela in je slaapkamer!
Heb je daar nog nooit van gehoord? Lees dit boek en ontdek welke slaapkamernachtdieren nog meer in jouw huis wonen, van A tot Z.

Je maakt onder andere kennis met:
De Blaaskaak komt bijna alleen voor in slaapkamers in de grote stad. Blaaskaken maken geluiden die klinken als het toeteren van een auto, maar dan heel zachtjes. Ze zijn ongeveer vijf centimeter groot.
Ginnegappers vind je vrijwel overal. Ze houden van dansen en stampen, het liefst onder kasten en bedden. Tijdens het dansen verliest de Ginnegapper vaak haar, wat stof veroorzaakt. Daarom zie je dat vaak onder kasten en bedden liggen.
De
Jakkes vindt het heel leuk om aan haren te trekken. 's Nachts komt hij uit zijn schuilplaats en gaat hij op zoek naar een bos haar. Hij trekt eraan, zodat het haar langer wordt en groeit. Soms trekt hij net iets te hard en vind je een haar op je kussen.
 
Leessetting
Er kunnen s nachts rare dingen gebeuren. Misschien wel dingen waar je je niet eens bewust van bent. Wil je toch weten hoe het allemaal zit, maak dan kennis met de slaapkamernachtdieren.
Een humoristisch boek dat ieder zijn fantasie zal prikkelen. Niet eerder werd er een boek geschreven over deze slaapkamernachtdieren.
 
Gebeuren er nog meer rare dingen op jou kamer en kun je niet terug vinden wie daar nu eigenlijk voor zorgt s nachts. Bedenk dan je eigen slaapkamernachtdieren!
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten