Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Achter de draad – Hans Kuyper

Leeftijd: Va. 10 jaarThema: Eerste Wereldoorlog

 
Samenvatting
Mars’ hart bonkt in zijn keel. Hij kan niets doen, alleen wachten. Toch klemt hij zijn vingers iets steviger om zijn boog en pijlen, alsof hij met dat zelfgemaakte spul iets zou kunnen uitrichten tegen de getrainde soldaten van het Duitse leger.

Het is 1916, Europa is in oorlog. Een elektrisch hek van honderden kilometers lang maakt het oversteken van de grens tussen Nederland en België bijna onmogelijk.
Mars woont met Geert vlak bij die dodendraad, zoals het levensgevaarlijke hek al snel wordt genoemd. Geert is de leider van een groep smokkelaars die mensen en goederen over de grens brengt. Mars mag niet mee op die tochten, maar op een dag ziet hij zich gedwongen toch zelf de dodendraad over te gaan, het bezette België in.

Leessetting
Kuyper beschrijft de oorlog vanuit de gewone burger en houdt de gruwelen van het front op de achtergrond. In het bos spelen grenswachters en smokkelaars een kat- en muisspel en pas halverwege dringt door dat dit verhaal meer is dan een spannend jongensavontuur.
 
Een grimmig boek over de Eerste Wereldoorlog. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar om zelf te lezen. Maar boeken over de oorlog kunnen heftig zijn, praten over wat er in het boek gebeurt, kan dus een pre zijn voor zowel kind als ouder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten