Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Rabbit-Proof Fence – Doris Pilkington

Leeftijd: Va. 15 jaar zelf lezen
Thema: aboriginals, vluchten, achtervolging, rechten van de Mens
 
Samenvatting
Het schokkende, waargebeurde verhaal, dat met veel succes is verfilmd: in 1931 bepaalt de Australische regering dat aboriginalkinderen met gemengd bloed gescheiden van hun familie in kampen moesten worden opgevoed. Molly en haar twee zusjes willen terug naar huis en ontvluchten de barbaarse behandeling in het kamp. Gedrieën trekken ze ruim 2000 kilometer dwars door de Australische woestijn, achtervolgd door de politie.
 
Leessetting
Dit ongelooflijke verhaal is opgetekend door de dochter van een van deze, inmiddels bejaarde, vrouwen. Ze gebruikte de herinneringen van haar moeder en tante, haar andere tante is ten tijden van het schrijven al overleden.
Voorafgaand aan dit avontuur beschrijft ze hoe aboriginals steeds meer land en cultuur moesten afstaan aan de blanke kolonialisten, tot aan hun kinderen toe.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten