Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Nu of Nooit – Arend van Dam

50 voorleesverhalen over de rechten van het kind
 
Leeftijd: Voorlezen va. 7 jaar, Zelf lezen va. 9 jaar
Thema: Rechten van het kind
 
Samenvatting
In 2014 bestaat het Kinderrechtenverdrag vijfentwintig jaar. In vijftig (voor)leesverhalen laat Arend van Dam zien dat er in die tijd veel is bereikt, maar dat er tegelijkertijd nog veel werk aan de winkel is. In deze bundel gaat de lezer op reis en ontmoet hij in ieder verhaal één of meerdere kinderen. Ondanks hun verschillende achtergronden en omstandigheden hebben deze kinderen een duidelijke overeenkomst: ze hebben allemaal dezelfde, universele rechten. Deze rechten worden op een inzichtelijke manier voor het voetlicht gebracht, in de vorm van fascinerende, confronterende en soms ontroerende verhalen, die uitnodigen tot verder lezen, nadenken en doen.
 
Leessetting
Voor de meeste kinderen in Nederland lijkt het de gewoonste zaak van de wereld. Alles wat we hebben van het water uit de kraan, het dak boven ons hoofd, de school waar we heen gaan, de mogelijkheid tot spelen. Maar niet overal in de wereld en zelfs in Nederland is dit alles zo van zelf sprekend.
Dit boek laat in 50 voorleesverhalen alle Rechten van het Kind langs komen, zet je aan het denken en laat zien hoe het er in onze wereld ook aan toe kan gaan.
Het vormt een mooie opmaat om eens met kinderen te hebben over die rechten. De stevige uitgave bevat een korte inleiding en vijftig (voorlees)verhalen waarin de rechten van het kind op herkenbare, speelse, realistische, eigentijdse wijze verweven zijn. De verhalen zijn vlot leesbaar.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten