Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kinderen zoals jij en ik - Unicef

Leeftijd: Va. 10 jaar
Thema: Rechten van het kind
 
Samenvatting
In dit boek ontmoet je kinderen uit Bangladesh, Bolivia, Afghanistan, Laos, Australië en nog veel meer landen. Hoewel het leven van iedere dag voor elk van deze kinderen er totaal anders uitziet, hebben ze allemaal hetzelfde doel voor ogen: een goed leven leiden. Aan de hand van beloftes die werden gemaakt in het VN verdrag inzake de Rechten van het Kind over onderwerpen als onderwijs, gezondheidszorg, voedsel, onderdak, spelen en bescherming vertellen een twintigtal kinderen hun uniek en ontroerend verhaal.
 
Leessetting
Dit boek is een mooi uitgangspunt om de universele rechten van het kind te bespreken.  Twintig kinderen van over de hele wereld vertellen over hun leven en wereld om te laten zien dat nog lang niet alle kinderen in de wereld de beschikbaarheid hebben over alles wat kinderen zouden moeten hebben. zoals water, een huis, eten, gezondheid en onderwijs. Laat kinderen nadenken over hoe je leven er  uit ziet zonder deze dingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten