Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Roep nooit “Uit!”

Herken je dat ook bij je zelf? Dat je na het voorlezen het boek dichtslaat en zegt “uit” of “afgelopen” of wat je nog meer in dat zelfde straatje kunt bedenken!
Heb je je ook wel eens afgevraagd waarom je dit doet? Ja, misschien roepen je kinderen het zelf ook wel, maar dat hebben ze toch van iemand geleerd.

Het gaat er niet om dat het boek of het verhaal uit of afgelopen is. Soms heb je maar tijd voor een half verhaaltje. Waar het om gaat bij voorlezen is dat het gezellig en samen is. Dat je kind tijdens het lezen een leuk verhaal beleeft en misschien zelfs wel dat hij iets nieuws leert.


Probeer daarom om eens om een andere sluitings zin te bedenken. Eentje die niet zo definitief het einde aanduidt. Laat het kind bijvoorbeeld bedenken wat er op nog een volgende bladzijde zou kunnen gebeuren of kom terug op dingen die je kind tijdens het voorlezen heeft gezegd of gevraagd. Op deze manier kun je nog na genieten van het verhaaltje, ook als het nog niet uit is en je een volgende keer verder gaat lezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten