Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De grote oorlog Kijkboek – Maranke Rinck

Leeftijd: Va. 5 jaar
Thema: Eerst Wereldoorlog
Samenvatting
De grote oorlog is een nieuw kijkboek waarin het verhaal van de eerste wereldoorlog wordt verteld voor kinderen.
In 10 grote prenten ontvouwt het verhaal zich, gezien door de ogen van Torpedo, een kleine hond en je vindt hem op elke pagina terug.
Op elke pagina zijn andere aspecten belicht: het front, de medische dienst, spionage, dieren in de oorlog, etc. Met 100 verschillende weetjes, uitgelegd in eenvoudige taal en terug te vinden op de kijkplaten. 
Leessetting
Boeken over de oorlog zijn vaak gruwelijk, er is tenslotte niet veel vrolijks te vertellen over een oorlog. De auteur van dit boek heeft goede manier gevonden om kinderen over de oorlog te leren zondag alle gruwel. Het bied kinderen de mogelijkheid en tijd om te ontdekken wat er tijdens de Eerste Wereldoorlog allemaal gebeurde. Ze ontdekken door te kijken en kunnen daarna volop vragen stellen. Ook de 100 weetjes helpen hierbij.
Zeker de moeite waard om aan je boeken collectie toe te voegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten