Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De Vrolijke tweeling – Bette Westera

Leeftijd: Va. 2 jaar
Thema: tweeling
 
Samenvatting
Isa en Elin zijn zusjes, en niet zo maar zusjes ze zijn een tweeling. Ze lijken precies op elkaar, dezelfde ogen, hetzelfde haar. Maar zijn ze in alles helemaal het zelfde?
In de vrolijke tweeling volg je op een kleurrijke en speelse manier waarmee Isa en Elin, de identieke tweeling hun dag vullen. Ze doen een plas op het potje, bekijken twee identieke hondjes, stoeien met wasgoed, spelen doktertje waar bij ze ruzie maken, tekenen en verven, koken spaghetti, eten soms zonder knoeien, gaan in bad en dragen dezelfde kleren. Ze doen dus veel dingen samen, maar zijn toch erg verschillend.
 
Leessetting
Isa en Elin, de vrolijke tweeling uit het gelijknamige boekje. Bij het zien van dit boekje is de kaft al meteen vrolijk, de felle en vrolijke kleuren worden extra geaccentueerd door de zwarte achtergrond.
 
Dit boekje vult een gat in de markt, er zijn namelijk maar weinig boekjes over tweelingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten