Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Sinterklaas is verdwaald – Inez Kuijt

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: Sinterklaas, verdwalen
 
Samenvatting
Vandaag komt Sinterklaas aan in Nederland. Nathan staat met zijn hondje Noël te wachten, maar de Sint komt maar niet. Hij blijft echt heel lang wachten, zelfs de pieten die altijd vooruit gestuurd worden snappen er ook niets meer van. Waar kan Sinterklaas nou toch zijn? Hij zal toch niet verdwaald zijn? Nathan en de pieten gaan op zoek en vinden Sinterklaas uiteindelijk in Parijs!
 
Leessetting
Sinterklaas is verdwaald is een mooi geillustreerd boek en een spannend verhaal. Zullen ze Sinterklaas wel vinden?
 
Spelletje
Ga na het lezen van dit boekje zelf opzoek naar sinterklaas. Dit kan in de huiskamer, maar natuurlijk ook in de klas of elke andere lokatie. Je hebt natuurlijk geen levensgrote sinterklaas nodig, die is ook een beetje moeilijk om te verstokken. Knutsel er zelf een, gebruik een pop of tekening en verstop deze als de kinderen niet in de kamer zijn, het liefst natuurlijk voor het lezen zodat ze direct kunnen beginnen wanneer het boekje uit is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten