Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje – Youp van ‘t Hek

Leeftijd: Va. 3 jaar
Thema: sinterklaas, angsten
 
Samenvatting
Sinterklaas heeft heel veel pieten. Lange en korte, dikke en dunne, stoere en grappige, sportieve en creatieve. Maar tussen al deze pieten is een heel speciaal pietje. Pietje puk wordt hij ook wel genoemd.
Waarom is Pietje puk zo speciaal? Nou, dat zit zo. Pietje puk heeft hoogtevrees. Hij durft niet te klimmen en te klauteren en vind alles wat hoog is eng.
Maar hoe moet dat dan als je piet bent? Gelukkig heeft Sinterklaas wel een idee en hij helpt Pietje puk om over zijn hoogtevrees heen te komen!
 
Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje is een grappig boek over een bang pietje. Zijn angsten worden sterk uitvergroot wat voor kinderen op de lachspieren kan werken.
 
Leessetting
Wat ik erg leuk vind aan het prentenboek over Sinterklaas, is dat het anders is dan de meeste boeken. Het gaat niet over kindjes die cadeautjes krijgen, maar om een klein speciaal pietje dat bang voor is voor iets waar kinderen ook bang voor kunnen zijn.
Een leuk boek dus voor wat afwisseling tussen de vele Sinterklaasverhalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten