Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Hoe komt het dat Sinterklaas nooit koude voeten heeft? – Annemieke Pecht

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: Sinterklaas, dieren
 
Samenvatting
Sinterklaas komt met zijn stoomboot aan in de haven waar Stinkie woont. Stinkie is een lieve hond die in een vuilnisemmer woont.
Stinkie is erg blij dat Sinterklaa weer in Nederland is, Maar als hij hoort dat de Sint alleen maar wat lekkers brengt als je je schoen zet, wordt hij erg heel verdrietig.
Gelukkig veranderd dat snel. Stinkie vindt vlakbij zijn vuilnisemmer de allermooiste schoen die hij ooit gezien heeft. Hij is dolblij dat hij voor het eerst ijn zijn leven zijn schoen kan zetten.
Maar dan blijkt het niet zomaar een schoen te zijn, maar de verloren pantoffel van .... Sinterklaas zelf. Zo krijgt Stinkie niet alleen wat lekkers maar ook een nieuw baasje dat de allermooiste pantoffels van de hele wereld heeft.
Leessetting
Een leuk Sinterklaasboek met niet een kind, maar een lief hondje in de hoofdrol.
Kinderen vinden het leuk en spannend om hun schoen te mogen zetten wanneer Sinterklaas weer in het land zit. Ze kunnen zich dus goed inleven in het enthousiase van Stinkie die voor het eerst zijn schoen kan zetten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten