Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Dag tweeling! – Charlotte Voake

Leeftijd: Va 2 jaar
Thema: tweeling
 
Samenvatting
Charlotte en Simon zijn een tweeling, maar ze lijken helemaal niet op elkaar! Ze spelen met het zelfde speelgoed zoals blokken, op de wip of tekenen, maar ze doen het allebei op hun eigen manier.
Maar ondanks alles wat ze anders doen, vinden ze elkaar erg leuk en gezellig en zijn ze elkaars beste vriendjes.

Leessetting
Een leuk aspect uit het boek is dat de verschillen tussen Charlotte en Simon niet te maken hebben met het verschil tussen jongen en meisje. Soms doet Charlotte juist iets op de jongesachtige manier of Simon iets op de meisjesachtige manier. Dit zal voor leuke verrassende elementen in het boek zorgen.
 
Een leuk boekje voor je eigen twee jarige tweeling. Helaas zijn er voor deze leeftijdscategorie niet erg veel boekjes over dit onderwerp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten