Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Elmo en het geheim van Sinterklaas – Rick de Haas

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: Sinterklaas, geheim, verkleden
 
Samenvatting
Elmo dobbert lekker met zijn duikbootje in de zee, dat doet hij elke ochtend. Plotseling hoort hij een stem achter zich en hij kijkt om. Achter zijn duikbootje ligt een enorme rode stoomboot. Elmo ziet niks, maar hoort dan opnieuw de stem. “Weet jij een plek waar een boot verstopt kan worden? Het is maar voor twee dagen.” Hoort hij. Dat weet Elmo wel. “Vaar maar achter mij aan,” zegt hij.
Als dank voor zijn hulp mag Elmo thee komen drinken. Hier vindt Elmo allemaal zwarte mannetjes en gele regenjasjes en een rare man met een lange witte baard en theemuts op zijn hoofd.
 
Wat Elmo niet weet, is dat het eigenlijk sinterklaas en zijn pieten zijn. Ze zijn namelijk twee dagen te vroeg in Nederland aangekomen en moeten zich tot die tijd verstoppen.
Zal het ze lukken om zichzelf niet te verraden en zal Elmo het niet te vroeg ontdekken.

Leessetting
Een erg leuk sinterklaasboekje met een verrasingseffect. Elmo heeft namelijk niet door dat het gaat om de boot van sinterklaas, maar de kinderen zullen dit natuurlijk wel opmerken. Ze kunnen lekker lachen om de kleine foutjes van de pieten waardoor ze soms bijna verraden wie ze zijn.

3 opmerkingen: