Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Waar is de taart – Thé Tjong-Khing

Leeftijd: Va. 5 jaar
Thema: zoek-boek, dieren
 
Samenvatting
Twee muizen stelen de taart van meneer en mevrouw Hond. Die zetten de achtervolging in, maar onderweg raken de ze betrokken bij allerlei gebeurtenissen. Waarom huilt Kind Konijn? Waar is het elfde eendje? En vind je Vos en Haas?
Over talloze paadjes, door bossen en over bergen gaat de tocht van de verschillende dieren, tot alle grote en kleine problemen opgelost raken en ze samen kunnen picknicken ... met taart!
 
Leessetting
Een boek om je ogen uit te kijken! In dit boek zonder tekst ontdek je zelf een verhaal en elke keer misschien wel weer een nieuw verhaal. Overal gebeurt iets, kun je opzoek naar dingen en zie je nieuwe dingen.
Heerlijk om samen in te kijken of gewoon in een rustig moment alleen op de bank.
Ook kun je zoekopdrachten bedenken voor je kinderen om ze bezig te houden terwijl jij druk bent met dingen als koken of strijken.
 
Bekroning
Illustraties van de Gouden Penseel-winnaar: Om duimen en vingers bij af te likken.
Woutertje Pieterse prijs 2005
een Zilveren Griffel
 
Woutertje Pieterse Prijs
De Woutertje Pieterse Prijs wordt elk jaar uitgedeeld aan een boek uit de jeugdliteratuur. De prijs is in 1988 in het leven geroepen om de kwaliteit van het Nederlandstalige kinder- en jeugdboek te bevorderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten