Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Was ik maar ... over enge dieren – Annemarie Bon

Leeftijd: Va. 6 jaar
Thema: dieren, leren lezen
 
Samenvatting
Krook is niet blij. Wat ziet hij er stom uit! Was hij maar een kwal. Dat zou nog eens gaaf zijn. Maar wat is nu zo mal? Kwal is ook niet blij. Hij wil graag groot en stoer zijn. Was hij maar een….
 
Leessetting
Eenvoudig verhaal dat verschijnt in de serie 'Lees en weet'*, een serie samenleesboeken waarin fictie en non-fictie gecombineerd worden.
Voor de kinderen die net beginnen te lezen is er een fictietekst (AVI-M3), voor de kinderen die al ervaring hebben is er een non-fictietekst (ca. AVI-M5). De jonge doelgroep leest op de linker bladzijdes het fantasieverhaal dat speciaal voor hen in een grote, schreefloze letter is gezet en waarvan de zinnen steeds op een nieuwe regel beginnen. Aan de rechterkant staan informatieve weetjes in een klein lettertype, begeleid door kleurenfoto's en/of -tekeningen. Van elk dier staat een 'paspoort' onder aan de bladzijde met een paar feiten.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten