Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Couscous en Kniekousen – Martine Delfos

Leeftijd: Va 4 jaar.
Thema: verstandelijke beperking, handicap, familie
 
Samenvatting
Mama Medina is lief en ze kan heerlijk couscous maken. Maar Mama Medina kan geen klok kijken. En ze kan ook niet goed lezen. En ze kan ook niet rekenen. Als ze samen een cadeautje gaan kopen dan weet Mama Medina niet hoe ze moet betalen. Dan moet Diana haar helpen. Dan zegt mama tegen de kassajuffrouw: 'Ik ben niet gewend met die euro's.' Eerst dacht Diana dat het waar was, maar ze kan ook niet de optelsommen maken die Diana op school krijgt. Heel makkelijke sommen.

Leessetting
Diana woont in een pleeggezin omdat Mama Medina, haar buikmama, niet goed voor haar kan zorgen. Het liefst zou ze een gewone mama hebben, maar ze vindt Mama Medina wel heel erg lief.
In dit boek is het niet de hoofdpersoon die en handicap heeft, maar de moeder van de hoofdpersoon. Dit boek is geschreven om kinderen die in een zelfde situatie opgroeien te helpen, maar ook om mensen in de omgeving te helpen omgaan met de situatie.
 
Martine Delfos is psycholoog en schrijver. Zij schrijft onder andere therapeutische verhalen voor kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten