Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Dummie de mummie en de gouden scarabee – Tosca Menten

Leeftijd: zelf lezen va. 8 jaar
Thema: vriendschap, anders zijn, zelf lezen, Afrika
Samenvatting
Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je dan? Ja, je schrikt je een ongeluk, natuurlijk. En dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg.

Maar stel je nou eens voor, hè, dat die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt… En na twintig tellen ook…!
Wat doe je dan?...

Want het is echt waar, Goos vindt in zijn bed een echte mummie. Vierduizend jaar geleden, in het Egypte overlijdt de zoon van de farao. Hij werd gemummificeerd en kreeg de gouden scarabee van Mukatagara mee, die hem op zijn reis naar de onderwereld zou beschermen.
Wanneer de scrabee door de bliksem wordt getroffen, wordt hij wakker in het nu. En wel in het bed van Goos. Nu probeert Goos samen met zijn vader Klaas voor 'Dummie' te zorgen en hem te beschermen tegen de buitenwereld.
Leessetting
Dummie de Mummie en de gouden Scarabee is een leuk boek voor de jonge lezers. Het boek zit vol humor en komische situaties waar om je luidkeels zult lachen. Het verhaal wordt aangevuld door grappige tekeningen.
Het boek is ook erg leuk om voor te lezen want ook voor volwassenen is het een geweldig boek!
Dit boek is het eerste deel van drie boeken over Dummie de Mummie, van de auteur van het Kinderboekenweekgeschenk 2012. Dus wil je alvast een voor proefje van de boeken van Tosca Menten, dan is dit wellicht een goede keuze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten