Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Nasim en Natalie – Pieter Feller

Leeftijd: Va. 6 jaar
Thema: vrienden, anders zijn, kinderboekenweek 2012
 
Samenvatting
Nasim is zeven jaar en woont met zijn ouders in een twee-onder-een-kapwoning. Op een dag komt Nathalie met haar ouders in het huis naast Nasim te wonen. Nathalie is ook zeven en komt bij Nasim in groep 4.
Beiden maken kennis met de verschillen die er zijn tussen hun twee culturen: de Marokkaanse cultuur en de Nederlandse cultuur.
 
Iedere dag lopen ze samen naar school en ze spelen vaak bij elkaar. Veel dingen in beide gezinnen zijn hetzelfde, maar er zijn ook veel verschillen. Nathalie probeert met Nasim en zijn familie mee te doen aan de Ramadan, maar dat valt niet mee. Ook gaat ze stiekem met Nasim mee naar de Koranschool. En wanneer Nasim tanden wisselt, leert hij van Nathalie alles over de tandenfee. En hij leert de betekenis van een spaarvarken
 
Leessetting
‘Nasim en Natalie’ is een leuk, prettig leesbaar (voorlees)boek waarin op een simpele, maar heldere manier verschillen tussen de Marokkaanse en Nederlandse cultuur aan de orde komen.
 
Dit boek is een absoluten aanrader door kinderboekenweerk 2012 met het thema HALLO WERELD.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten