Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Moek gaat op wereldreis met de fiets – Marc Boutavant

Leeftijd: Va. 5 jaar
Thema: wereld, reizen
 
Samenvatting
Moek neemt afscheid van zijn vrienden, want hij gaat op wereldreis. Hij heeft een hele route uitgestippeld die hij met de fiets gaat afleggen. Telkens wanneer je de pagina omdraait, kom je samen met Moek in een geheel ander land terecht. Hij reist van Lapland naar Griekenland en komt vervolgens terecht bij de Touaregs in de Sahara. Van Burkina Faso reist hij door naar Madagaskar, India en China. Na een bezoek aan Kangoeroe-eiland gaat hij naar het Japanse eiland Kyushu en maakt een hoge klim in het Andesgebergte. Hij sluit zijn wereldreis af in New York. Moek vliegt huiswaarts en na een lekkere douche en een nachtje slapen vertelt hij al zijn belevenissen aan zijn vrienden.
 
Leessetting
Het boek heeft een aantrekkelijk groot vierkant formaat en een vriendelijk ogende kaft. Op de achterzijde prijkt een wereldkaart met Moeks route en de vrienden die hij opzoekt.
Echt een boek om de wereld te ontdekken. Op elke dubbele pagina staat namelijk een nieuw land. Het leuke is dat het vaak een ietwat vreemde, minder bekende bestemming is.
 
De illustraties worden bevolkt door gepersonifieerde, vaak moeilijk herkenbare diersoorten die op twee benen lopen en zich kleden en gedragen zoals mensen. Ze hebben buiten proportie grote ronde hoofdjes met reusachtige ogen die doen denken aan de Japanse manga-stripstijl. In een klein gedrukt stuk tekst lees je meer over de belevenissen en impressies van Moek en krijg je een heleboel leuke weetjes over verre landen en andere culturen.
 
Hoe hij overal met zijn fiets komt, is niet echt duidelijk. Het geheel oogt speels en kleurrijk.

Dit boek is een absoluten aanrader door kinderboekenweerk 2012 met het thema HALLO WERELD.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten