Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Fiete Anders – Miriam Koch

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema:  anders zijn, kinderboekenweek 2012
 
Samenvatting
Fiete Anders is eenzaam omdat hij als rood-witgestreept schaap anders is dan andere schapen. Hij voelt dat er een plaats moet zijn waar anders gewoon is en volgt zijn hart. Tijdens zijn zoektocht komt hij dingen tegen die een beetje op hem lijken, zoals een rood-witgestreepte ballon. Maar niets kan hem vertellen waarom hij anders is en waar hij naar toe moet. Dan komt hij bij een vuurtoren.
 
Leessetting
Fiete Anders is een boek over een rood-witgestreepd schaapje. Het thema van het boek is anders zijn en dat anders zijn heel gewoon is. Het maakt namelijk niet uit wie je bent of hoe je er uit ziet, er is altijd een plekje voor jou op deze wereld.
Tevens een leuk boek om tot een gesprek te komen over gevoelens. Fietes emoties worden goed verbeeld. Korte zinnen, eenvoudig.
 
Een leuk boek om samen te lezen. En een absoluten aanrader door kinderboekenweerk 2012 met het thema HALLO WERELD.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen