Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Halloween – Stefan Boonen

Leeftijd: Va. 5 jaar
Thema: Halloween
 
Samenvatting
Halloween wordt steeds bekender in Nederland. Je kunt tegenwoordig bijna niet meer heen om dit griezel- en gruwelfeest dat oorspronkelijk uit Amerika komt. Dus ook in de kinderboekenwereld kom je het thema Halloween tegen.
 
Vannacht vieren we Halloween. Een nacht gevuld met potige pompoenen, vreselijke vampieren, zotte zombies en bezemstelen die als bliksems door de nacht knallen.
Halloween is één grote griezelgrap.
Gruwel je mee?


Een heerlijk huiverboek vol Halloween-herrie ...
Maar hoewel het verhaaltje griezelig is, zijn de prenten gezellig en warm en blijken alle griezels gewoon verklede mensen te zijn.
 
Leessetting
Een leuk kinderboek voor en over Halloween, griezelen en gruwelen. Maar ook een leuk boek om kennis te maken met tellen en hoeveelheden.
Het boek is een ode aan de kleurige, fantasierijke prenten van de (nu overleden) illustratrice, die ze ruim tien jaar geleden al maakte voor een Amerikaanse uitgeverij. Een tintelend uitnodigend voorleesboek/vertelboek/verkleedboek voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten