Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De Griezels – Roald Dahl

Leeftijd:Va. 7 jaar, zelflezen va. 9 jaar
Thema: griezelen
 
Samenvatting
Meneer en mevrouw Griezel vormen een wel heel bijzonder stel. Het zijn echt twee misselijke, miezerige misbaksels. Ze doen er alles om elkaar het leven zuur te maken. Zo stoppen ze Reuze Kribbebijters in elkaars bed of dienen ze levende kronkelspaghetti op als avondeten. Ook de dieren vallen ze voortdurend lastig. Meneer Griezel is namelijk gek op vogelpastei en al jaren droomt hij van zijn eigen grote ondersteboven apencircus.
Maar dan nemen de dieren wraak. En hoe!
 
Leessetting
Roald Dahl schrijft prachtige kinderverhalen die bovendien ook erg leuk zijn voor volwassenen. Wellicht ken je dit boek nog uit je eigen jeugd en wordt het nu tijd om het aan je eigen kinderen voor te lezen.
Dat is ook zeker de moeite waard, want van het begin tot het einde blijft het verhaal leuk en boeiend.
Als je eenmaal begint in dit boek kun je het niet meer weg leggen.
 
Bekroning
Een boek dat terecht in 1982 met een Zilveren Griffel is bekroond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten