Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Voorleestijd is tijd voor je kind!

Op de BSO gebruik ik het voorlezen soms om kinderen die er wat verloren bij lopen even aandacht te geven. Jonge kleuters raken soms overdonderd door alle drukte en bezigheid op de BSO en lopen dan wat verloren rond.
Een spelletje of activiteit vinden is dan moeilijk omdat ze zich niet op hun gemak voelen.
Ik stel dan vaak voor om samen een boekje te lezen. In de afgelopen weken heb ik op deze manier al een paar keer een boekje gelezen met Maria. Een wat stille blonde meid. Samen gaan we gezellig op een van de banken zitten en dan lees ik een door haar gekozen boekje voor. Al snel komen er meerdere kinderen bij zitten en dan zit de bank zo vol. Kinderen vinden het heerlijk om op deze manier even wat extra aandacht te krijgen. Ze gaan er zich meer van op hun gemak voelen.

Ook thuis kan dit. Neem de tijd om even samen te gaan zitten. Je kind zal het heerlijk vinden om even samen iets te doen. Jouw aandacht voor de volle 100% bij het boek en je kind(eren). Op dat moment hoeft je kind de aandacht niet t delen met bijvoorbeeld de huishoudelijke taken die nog gedaan moeten worden. Het is echt even quality tijd met je kind(eren). Kies een boek wat voor al de kinderen leuk is. Een kwartiertje is meer dan genoeg: samen op de bank, of lekker schoon in bed. Knuffel erbij. En natuurlijk staat de TV uit!
Dan kunnen jullie samen kijken, praten, luisteren en genieten.


Zelfs als je kinderen zelf al kunnen lezen zijn deze momentjes om van te genieten. Na een paar jaar verdwijnen deze dagelijkse voorleesmomentjes. Maar het voorlezen hoeft niet helemaal over te zijn. Nog jaren lang werden wij op vakantie voorgelezen uit vele diverse en mooie boeken. Bij het kampvuur of in de tent met een zaklamp, nog even met z’n alle genieten van prachtige en spannende verhalen. Dit begon met boeken als ‘Sleutelkruid’ en ‘Brief voor de Koning’, maar later ook ‘Harry Potter’ of  ‘Stam van de Holenbeer’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten