Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Het lot van een geluksvogel - Gerard Sonnemans

Leeftijd: va. 9 jaar
Thema: culturen, familie, ziek zijn, armoede, Zuid-Amerika
 
Samenvatting
Rosa woont op het platteland. Ze gaat met haar zieke moeder naar het ziekenhuis in de stad. Haar moeder wordt opgenomen en Rosa moet naar een onbekende tante toe. Daar ontmoet ze haar neef Sergio, een echte straatrat. Die heeft zo zijn eigen problemen. Rosa en Sergio willen eerst niets van elkaar weten. Maar het lot dwingt hen steun bij elkaar te zoeken...
Er wonen veel kinderen zoals Rosa en Sergio in Nicaragua, een van de armste landen in Midden-Amerika. De Nicaraguanen hebben het niet gemakkelijk. Telkens weer worden ze geplaagd door natuurrampen en andere problemen. Maar met sterke kinderen zoals in dit verhaal ziet de toekomst van het land er toch zonnig uit.
 
Leessetting
Dit boek is speciaal geschreven om kinderen in Nederland een beeld te geven hoe het is om te leven in een land waar luxe, gezondheidszorg en school niet vanzelfsprekend zijn.
Erg leuk om in de klas te gebruiken bij thema’s als cultuur of andere landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten